sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

7. ja 8. raskausviikko

Eli raskausviikko 6+0-7+6.

Suurimmat oireet: rinnat ovat kipeät ja turvonneet, kova vatsan turvotus, kova väsymys, huono olo vuorokauden ympäri sekä oksentelu, migreeni.

Mielihalut/mikä etoo: Mielihaluina nektariinit, mansikat, ananas, raikas jäätelö. Lämpimän ruoan syöminen on hankalaa ja melkein mikään ei maistu. Todella hankalaa siis taas syömisten kanssa, kun pakko olisi koko ajan jotain pientä syödä, ettei pahoinvointi pahene, mutta mitään ei tekisi mieli.




Varhaisultra 6+4: Halusin taas käydä varhaisultrassa mahdollisimman pian, kun on mahdollista nähdä syke. Ultraan mennessä taas jännitti kovasti, että löytyyköhän sieltä ketään. Voimakas pahoinvointi kyllä antoi vahvoja viitteitä siitä, että hormonitasot nousee ja raskaus etenee. Ihana kätilö otti meidät vastaan ja oli kiva päästä juttelemaan taustoista ja alkuraskaudesta ammattilaisen kanssa. Pian päästiinkin ultraamaan ja kätilö totesi nopeasti, että kyllä siellä sykkeen vilkkumista näkyy! <3 Pieni vastasi täysin ovulaatiosta laskettuja viikkoja ja syke oli vahva. Kaikki siis onneksi niin hyvin, kun tässä vaiheessa mahdollista! Tuntui niin ihmeelliseltä ja helpottavalta nähdä, että kyllä siellä kohdussa joku kasvaa.




Mietteitä: Tiesin esikoisen raskausajalta mitä odottaa, mutta silti tämä pahoinvoinnin voimakkuus ja syömisen vaikeus tuli vähän yllätyksenä. Tällä kertaa käytössä on ollut viime vuonna Suomeen rantautunut Xonvea lääke. Sen ansiosta oksentelu pysyy kurissa, mutta kova pahoinvointi ja ruokahaluttomuus pysyvät. Lisäksi olen aivan voimaton ja väsynyt, luulen tuon Xonvean pahentavan väsymystä. Olen yrittänyt tehdä etätöitä välillä, mutta töiden tekemisestä ei oikein tule mitään pahoinvoinnin, lamaavan väsymyksen ja migreenin vuoksi. Nyt sainkin onneksi koko ensi viikon sairauslomaa ja sitten minulla alkaakin viimeinen kesälomapätkä. Mieli on ollut maassa, kun ei oikein mitään pysty tekemään tai ketään näkemään. Tuntuu, että on varjo vain itsestään. Lisäksi edelleen on vaikea uskoa olevansa raskaana, mutta koitan muistutella itseäni, että hyvän asian vuoksi tässä kärsitään. Toivon todella, että raskaus etenee loppuun asti ja saamme vauvan syliimme maaliskuussa <3 

sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

5. ja 6. raskausviikko

Kirjoittelin esikoisen raskauden ajalta raskausviikko postauksia tänne blogiin ja niihin onkin ollut nyt kiva palata uuden raskauden myötä! Ajattelin tästäkin raskaudesta kirjoitella itselleni muistiin samalla tavalla :)

5+4 digitesti antoi tuloksen 3+


Eli raskausviikko 4+0-5+6. 

Suurimmat oireet: rintojen arkuus, vatsan turvotus varsinkin illalla, jatkuva nälkä, alavatsan jomottelu. Ajoittain on ollut kovaa väsymystä. 5+2 alkoi tulemaan pahoinvointia, joka päivä päivältä pahentui. 5+5 tulikin sitten ensimmäisen kerran oksenneltua. Aamuöisin on tullut heräiltyä pahoinvoinnin vuoksi ja joudun käydä muutaman kerran yössä syömässä jotain.

Mielihalut: Kaikki raikas! Fantaa/jaffaa tekee mieli appelsiini, sitrus ja lemonade mauissa. Myös erilaiset raikkaat juotavat jogurtit ja smoothiet menevät parhaiten. Myös jotain pientä suolaista tekee mieli, esimerkiksi ranskalaisia.

Mietteitä: Viidennellä raskausviikolla oli todella vaikea sisäistää olevansa raskaana ja se tuntuu kyllä edelleen uskomattomalta. Seurailin viivojen vahvistumista alkuun päivittäin. Minulla oli pientä vaalean rusehtavaa tiputtelua, joka tietenkin säikäytti, että viittaako se keskenmenoon. Lisäksi digitesti antoi 5+0 viikot 2-3. Kävin gynen vastaanotolla mielenrauhan vuoksi 5+3 ja syytä pienelle tiputtelulle ei löytynyt. Gyne veikkasi sen olevan vaaratonta alkuraskauteen kuuluvaa vuotoa. Ultrassa näkyi mitä pitikin: raskausontelo ja ruskuaispussi. Varhaisultra on varattuna ensi viikolle ja toivottavasti silloin näkyisi myös alkio sykkeineen <3 Nyt tuo pieni vuotelu onkin jo kokonaan loppunut. Tuota keskenmeno panikointia lukuunottamatta fiilis on ollut aika rauhallinen ja tyyni raskauden suhteen. Ja tehdessäni digitestin uudelleen tällä viikolla sain näyttöön 3+! :) Vointi on koko ajan huonontunut ja pahoinvointi nostaa kovasti päätään. Jouduinkin jo pariksi päiväksi jäämään sairauslomalle töistä kovan pahoinvoinnin ja väsymyksen vuoksi. Kävin lääkärissä ja koitan nyt alkuun Omeprazol + Primperan + B6-vitamiini yhdistelmällä pärjätä. Jos pahoinvointi ja oksentelu eskaloituu niin seuraavaksi kokeillaan sitten Xonveaa. Esikoisen raskaudessa pahoinvointi oli todella lamaavaa ja olin toimintakyvytön vajaa pari kuukautta, joten toivon, että nyt pääsisin hieman helpommalla. Mutta ainakin luulisi hormonitasojen hyvin nousevan, kun olo on niin huono.


RFSU herkkä 

RFSU herkkä ja pregcheck dpo16 aamusta