tiistai 3. syyskuuta 2024

13. ja 14. raskausviikko

Eli raskausviikot 12+0-13+6.

Suurimmat oireet: Väsymys, pahoinvointia ja oksentelua aaltoillen, migreeniä, akne. Alavatsassa välillä vihlontaa. Hiivatulehduskin iski.

Mielihalut: Edelleen jäätelö mielihaluna :D Ruokaa pystyy syömään koko ajan paremmin ja nyt on tehnyt mieli keitettyä perunaa/uuniperunaa + lämminsavulohitäytettä. Sama oli esikoisen raskaudessa näillä viikoilla, kun ruoka alkoi maistumaan taas vähän paremmin!

Mietteitä: Viimeisin viikko on mennyt oksentelematta ja energiatasot ovat nousseet pikkuhiljaa. Migreenejä tulee ja menee. Rasitus edelleen pahentaa pahoinvointia ja väsymystä. Viikonloppuna oli paljon ohjelmaa, kun oli esikoisen futisturnausta ja kaverisynttäreitä. Viikonlopun jaksoin suht hyvin, mutta tämä alkuviikko onkin mennyt sitten hirveän väsymyksen, pahoinvoinnin ja migreenien kourissa. Koitin viikonlopun jäljiltä laskea Xonvean annostustakin 1 tablettiin iltaisin, mutta se oli selkeästi virhe, kun pahoinvointi pahentui heti. Nostinkin annostuksen takaisin 2tbl iltaisin ja uusin taas reseptin, kun paketti alkoi loppumaan. Näyttää siltä, että joutuu vielä hetken lääkettä jatkamaan. Olen sairauslomalla vielä torstaihin asti ja työterveyslääkäri soittelee vointiani silloin. Olen ajatellut, että kokeilisin perjantaina töihin paluuta ja ihan toimistolle fyysisesti menemistä. Toivotaan, että töihin paluu sujuu hyvin. Pikkuhiljaa täytyy myös valmistautua vauvan tuloon ja nyt ensimmäisenä on ollut haussa isompi asunto. Asumme esikoisen kanssa kaksiossa, johon ollaan hyvin kaksin mahduttu. Vauvan myötä on ajatuksissa ollut kolmioon vaihto, että esikoinen saa oman huoneen ja ei häiriinny vauvan yöheräilyistä ynnä muista. Nyt sainkin asuntotarjouksen isommasta asunnosta, joka löytyy toiveideni mukaisesti samasta talosta, missä nyt asutaan! Ensi kuussa olisi siis muutto tiedossa ja toivottavasti vointi on silloin jo parempi ja energiaa muuttoon löytyy :D

NT-ultra

Viime viikolla meillä oli kauan odotettu nt-ultra! Ennen ultraa taas kovasti jännitti, onko pieni vielä elossa ja onko kaikki kunnossa. Tietyllä tavalla oli kuitenkin luottavainen olo, että eiköhän me hyviä uutisia ultrassa saada. Ultraus tehtiin vatsan päältä ja pienokainen tuli heti näkyviin ja liikuskeli kovasti, pystyi siis heti huokaisemaan helpotuksesta. Hän näytti jo pieneltä vauvalta, kasvu on ollut valtava sieltä 9+4 viikon varhaisultrasta <3 Vahva syke löytyi ja kaikki rakenteet sekä niskaturvotus olivat ok. Mittauksissa pieni oli hieman isompi, hän itsepäisesti pysyi sellaisessa asennossa, että mittausta ei ensin meinattu saada tehtyä :D Laskettu aika aikaistui nyt neljällä päivällä. Seulatulokset tulivat seuraavana päivänä ja olivat nekin ok. 


Olo on ollut todella helpottunut, on päästy jo tänne asti ja kaikki on mennyt niin hyvin kuin mahdollista! Alkaa pikkuhiljaa konkretisoitumaan se, että maaliskuussa meille tulee todennäköisesti oikeasti vauva. On ollut myös epäuskoinen olo siitä, että oikeastiko tällä kierroksella ei näillä näkymin tarvitse kärsiä keskenmenoja. Pahoinvoinnin suhteenkin aletaan olemaan voiton puolella, kun vointi pikkuhiljaa asteittain helpottaa. Muuton jälkeen lokakuun puolivälissä olisi tiedossa rakenneultra ja toivottavasti sen jälkeen pääsee pikkuhiljaa tekemään hankintoja vauvaa varten.