torstai 27. syyskuuta 2018

Keskenmeno taisi sekoittaa kierron

Toisella hetkellä luotan kaiken järjestyvän ja menevän hyvin. Toisella hetkellä olen aivan vakuuttunut, ettei tästä hommasta tule yhtään mitään. Tunteet heittelevät laidasta laitaan. On tullut alettua taas vähän ylianalysoimaan. Mutta tämä minun kropan toiminta on sen aiheuttanut!

Kp 28, 11dpo tai sitten 2dpo tai sitten ei mitään dpo. Ei mitään varmuutta paitsi tuo kiertopäivä. Viime tekstissä kerroinkin siitä ovisplussasta ja oireet menivät todella hyvin yksiin ovistestin tuloksen kanssa. Ovislimat kuitenkin ovat jatkuneet tähän päivään asti melkein päivittäin, ikinä ei ennen ole tullut kahta viikkoa ovislimoja. Tein kaksi päivää sitten kokeilun vuoksi ovistestin ja niin plussaa näytti, kun mahdollista. Mitäköhän ihmettä teet rakas kroppani?! Ilmeisesti keskenmeno sekoitti kierron sitten ihan tyystin. Raskaustestin tein eilen illalla ja se näytti negatiivista. Tietenkin toivon, että plussaa testiin vielä ilmestyisi ja ovis olisi oikeasti ollut silloin, kun sen alunperinkin ajattelin olevan. Turhauttavinta tässä nyt on se, kun ei ole mitään käryä missä mennään kierron kanssa. Milloin alkaa seuraava kierto ja päästään yrittämään uusiksi? Ovuloinko ollenkaan vai unohtiko kroppani miten se tehdään? Vaikka aiemminkaan ovulaation ajankohta ei ole ollut tarkkaan etukäteen ennustettavissa, ei ole kuitenkaan epäselväksi kertaakaan jäänyt, että tapahtuiko se vai ei. Hanskat olen heittänyt tiskiin suurimmaksi osin jo tämän kierron osalta. 

Onneksi ensi kuussa on lääkärin aika koskien tätä vauvaprojektia. Papa kokeen olen käynyt otattamassa ja sen vastaus oli ymmärtääkseni normaali, kun omakannasta luin. Lauantaina käyn otattamassa verikokeet. Kovasti olen nyt miettinyt kilpirauhasarvoani, kun se on aiemmin ollut yläkanttinen/juuri ja juuri viitearvoissa. Raskautta suunnitteleville sen suositeltaisi olevan ainakin puolet pienempi, kun minulla on aiemmin ollut. Saa nähdä mitä se kilppariarvo on nyt. Veikkaan, että liian suuri. Toivottavasti lääkäri siinä tapauksessa suostuu heti aloittamaan Thyroxin lääkityksen vaikka olisikin juuri ja juuri viitearvoissa. Minulla on myös sellainen 3-4kg ylipainoa BMI:n mukaan, jota en millään konstilla meinaa saada pois. Olen muuttanut syömisiä koko ajan terveellisempään suuntaan jostain parin kolmen vuoden takaisesta, kun paino nousi. Nyt se ei ole onneksi enää pitkään aikaan noussut, mutta luulisi sentään jotain tapahtuvan jo tekemälläni ja pidempään noudattamallani ruokavalioremontilla. Mietinkin, että voisiko hieman yläkanttisella kilppariarvolla olla osuutta asiaan ettei paino putoa helposti? Onko kenelläkään kokemusta?

Nyt koitan olla ylianalysoimatta tilannetta enää liikaa. Kyllä se jossain vaiheessa selviää, että missä tilanteessa tässä mennään. Ja jos ei, eiköhän se lääkäri voi sitten ensi kuussa määrätä jotain käynnistämään uuden kierron jos se ei tässä itsekseen käynnisty. Tietenkin toivon tilanteen selviävän sillä, että saan kaksi viivaa raskaustestiin ;) viikonloppuna on pakko testailla varmuuden vuoksi!

14 kommenttia:

 1. Jännittävää, eikö joskus ovistestit voi olla positiivisia alkavan raskauden vuoksi? Niin pidän peukkuja täällä pystyssä puolestasi!<3 Noista kilpirauhasasioista itsekin olen lääkäri(e)n kanssa vääntänyt kättä jo vuosia. Tuntuvat olevan todella tiukkoja sen kanssa, että voidaanko lääkitys aloittaa. Osa jopa suorastaan pitää oireilevia, huonoista kilppariarvoistaan huolestuneita potilaita muoti-ilmiön sokaisemina luulosairaina. Duodecimin hypotyreoosi-artikkelissa kuitenkin todetaan, että jos arvot ovat kiikunkaakun ja potilas oireinen, niin pieniannoksinen tyroksiini-kokeilu voidaan tehdä! Harva lääkäri vain uskaltaa/viitsii. Yksityiseltä endokrinologilta voi tietysti pyytää toisen arvion, ovat ehkä uskaliaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo ovistesti reagoi kans hcg:hen! Lh:ssa ja hcg:ssä on sama se alkuketju. Mut mietin, että voiskohan se nyt jo näyttää niin positiivista. Toivottavasti tietenkin kyse ois siitä! :D hölmöä kyllä jättää kokeilematta jos on oireitakin, eihän siitä kokeilusta haittaakaan ole! Eikä se lääkäriltä ole pois mitenkään. Just luin raskautta yrittävien näkökulmasta tätä ja jossain luki, että esim lapsettomuushoidoissa pitäisi TSH:n olla max 2 ja hoidetaan jos on yli sen. Pitää hakeutua yksityiselle jos ei tuo julkisen puolen lääkäri suostu määräämään, se voi kuitenkin lisätä keskenmenon riskiäkin enkä halua ottaa enää mitää riskejä!

   Poista
  2. Niinpä! Se tk-lääkäri jolla kävin ennen raskautta oli sitä mieltä että edes kunnon kilpirauhasen vajaatoiminta ei vaikuta hedelmällisyyteen mitenkään, vaan pelkästään sitten keskenmenoriskiin? Kuulosti kyllä kummalta, kyllähän hypotyreoosi voi hoitamattomana olla lapsettomuuden syynä, vähintään negatiivisesti vaikuttamassa taustalla.

   Poista
  3. No joo näin olen kyllä kanssa ymmärtänyt, että ihan vaikuttaa raskautumiseenkin! Ja vaikka vaikuttais vain keskenmenoriskiä lisäävästi, niin luulis et se kannattais silti hoitaa jo ennen raskautumista kuntoon!

   Poista
 2. Onpas kummallista ja turhauttavaa! Toivotaan, että kaikki johtuisi alkaneesta raskaudesta ja sieltä sitten plussa pärähtäisikin testiin <3

  VastaaPoista
 3. No eipä sinuakaan päästetty taas helpoimman kautta tässä kierrossa. Turhauttavaa arpomista. Voi kun kyse olisi kuitenkin siitä kaikista parhaimmasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi turhauttavaa! Opin hyvin tuntemaan kierron sen epäsäännöllisyydestä huolimatta ja nyt ei pysy enää yhtään kärryillä. Kiitos, toivon sitä kovasti <3

   Poista
  2. Oletko uskaltanut jo r-testin tehdä :)

   Poista
  3. Tänä aamuna tein, negaa näytti :( ei mitään menkkoja ennakoivia oireita kuitenkaan, edelleen epätietoisuudessa saa elellä :/

   Poista
  4. Voi kurja, olin niin varma et tää olisi nyt teidän kierto. :( tosin niin pitkään on toivoa kun ei menkkoja näy, joten toivotaan parasta :) toi epätietoisuus on kyllä vain turhauttavaa. Tsemppiä <3

   Poista
  5. Voi kiitos! Ja ihanasti ajateltu! <3 voi kun tää oiskin nyt se kierto! Pieni toivo elää tuolla takaraivossa varmaan siihen asti, kun menkat alkaa :D miten siellä menee, alkoiko menkat oletetusti?

   Poista
  6. Valitettavasti alkoi täällä :( toivotaan teille parempaa tuuria

   Poista
  7. Voi ei Emma, olen todella pahoillani!! :( toivottavasti nyt tästä aukkarin jälkeisestä kierrosta tärppäisi <3

   Poista