torstai 6. kesäkuuta 2019

38. - 39. raskausviikko (ja samalla viimeinen raskausviikkopostaus!)

Eli viikot 37+0-38+6. 

Koko: Nyt ei ole uutta kokoarviota tehty, vaikka pari kertaa on tullut tässä ultrassa käytyä. Lääkäri meinasi tänään, että kun edellisestä kokoarviosta on alle 10 päivää, niin ei ole luotettavaa tällä välillä seurata koon kehitystä.

Mitä viikolla 39 tapahtuu: Vauvan käsien otteet tulevat lujemmiksi ja se reagoi entistä vahvemmin valoon ja ääniin. Luusto muuttuu kovemmaksi, mutta pääkallon luulaatat eivät ole vielä luutuneet kiinni toisiinsa, jotta vauvan pää mahtuu synnytyskanavan läpi. Kohdussa on jo niin ahdasta, että vauvan kädet ja jalat pysyvät tiukasti vartalossa kiinni. (vau.fi)

Suurimmat oireet: Liitoskipuja, väsymystä, pissattaa jatkuvasti. Helteestä johtuen huono ja voipunut olo. Harkkasuppareita ja menkkajomotteluja välillä. Vauva painaa todella alas!



Mietteitä: Viime postauksessa kirjoittelin todetusta raskaushepatoosista. Maanantaina kävin kontrollilabroissa, maksa-arvo oli edelleen normaali ja sappihapot olivat nousseet onneksi vain 0,2! Lääkkeitä olen syönyt ohjeen mukaan ja lääkärin määräämä antihistamiini on auttanut nukkumaan paremmin. En ole sitä kyllä joka ilta uskaltanut ottaa, silloin vain jos kutina on todella kovaa. Koko kropan kutina tuntuu vähän hellittäneen, mutta jalkapohjien kutina on ennallaan. Välillä ei kutise ollenkaan ja välillä kutisee niin paljon, että tekisi mieli hiekkapaperilla hinkata jalkapohjia :D

Tänään oli uusi äitiyspoli käynti. Käyrillä oli kaikki kunnossa. Sitten taas siirryttiin lääkärin vastaanotolle ultrattavaksi. Ensin otettiin GBS-näyte jo valmiiksi synnytystä ajatellen. Sisätutkimuksessa tilanne oli melko ennallaan, lääkäri sanoi, että ei ihan sisäsuu ole sormelle auki. Vauvan kertoi olevan hienosti jo todella alhaalla. Aika kovakouraisesti tutki, tutkimuksen jälkeen oli pientä ruskeaa vuotoa ja menkkajomotteluja (olisi nuo jomottelut kyllä saaneet jatkua ja synnytys vaikka käynnistyä :D) Ultrassa kaikki oli kunnossa lukuunottamatta lapsiveden määrää, joka oli hieman alakanttinen. Tämä lääkäri muuten ihanasti esitteli meille vauvan kasvoprofiilia ja jalkoja ja käsiä <3 poitsu liikkui hyvin ultran aikana ja napanuoran virtaukset olivat hyvät. Lääkäri konsultoi toista lääkäriä, että miten edetään ja adursalin eli sappilääkkeen määrää nostettiin ja tarkoitus olisi ensiviikon alussa käynnistellä synnytystä!! Yksinään kuulemma hepatoosin vuoksi ei tarvitsisi ihan vielä käynnistellä, mutta tämä lapsivesi asia siihen liitettynä niin käynnistys on nyt suositeltu vaihtoehto. Käynnistys voidaan kuulemma aloitella ballongilla, mistä olen tyytyväinen. Mahdollisimman luonnollisesti haluaisi edetä ja cytoteceistä on huonot kokemukset keskenmenon myötä.

Ihanaa, että vihdoin saamme tavata poikamme ensi viikolla! Ei tarvitse enää kauaa odotella <3 toivon kyllä, että synnytys käynnistyisikin itsestään vielä tässä ennen käynnistystä tai ainakin paikat kypsyisi kunnolla. Vauvan vointi huolettaa jo tämän hepatoosinkin takia ja olen öisin heräillyt paniikissa kuulostelemaan vauvan liikkeitä. Voi raukkaa, kun tökin häntä välillä hereille, mutta en vain uskalla nukahtaa, ennen kuin liikkeitä kunnolla tuntuu :/ Liikelaskentaa olen tehnyt, jos masussa on yhtään rauhallisempaa, mutta laskenta on joka kerta täyttynyt 30-40 minuutin kuluessa. Nyt, kun lapsivettäkin on vielä vähemmän, niin stressaan vauvan vointia varmasti vielä enemmän. Onneksi poitsu on ollut oikein aktiivinen nytkin :)

Maanantai aamuna siis menemme sairaalalle labroihin ja käyrille ja jos sairaalassa on tilaa, niin käynnistys aloitetaan jo maanantaina. Jos vauvalla on kaikki hyvin ja on ruuhkaa, niin käynnistys siirtyy tiistaille tai keskiviikolle. Eli maanantai-keskiviikko välillä alkaa tapahtumaan! :) jännää, ihanaa, pelottavaa ja olo on myös kovin malttamaton tällä hetkellä. Seuraavan kerran päivittelen varmaan sitten vauvan synnyttyä <3

6 kommenttia:

  1. Voi kun on jännää!! Voin vaan kuvitella, kuinka raskas olo sinulla on helteiden takia!
    No, onneksi pian alkaa tapahtua ja jo ensi viikolla saatte maailman parhaan lahjan syliinne<3
    Ihan tosi paljon tsemppiä synnytykseen!
    Täällä kovasti odotellaan seuraavaa postausta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤️ Ei enää kauaa onneksi tarvitse odotella, toivottavasti huomenna jo alkaisi tapahtumaan ja pääsisin pian tekemään seuraavaa postausta!! :D on kyllä jännää!!

      Poista
  2. Oijoi, jännitys tiivistyy! Paljon tsemppiä täältäkin synnytykseen! Pidän peukkuja että sairaala olisi maanantaina tyhjänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos ❤️ ja kiitos peukkujen pitämisestä, niin toivon, että huomenna jo aloteltaisiin :)

      Poista
  3. Varmaan tosiaan tukalaa näillä helteillä! Paljon onnea synnytykseen! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollu tukalaa, onneksi nyt lämpötilat vähän laskee! :D kiitos! ❤️

      Poista