torstai 6. elokuuta 2020

Haikea imetyksen lopetus

Meillä loppui imetys. Tämän viikon maanantaina iltapäivällä imetin viimeisen kerran. En tuolloin tiennyt sen jäävän viimeiseksi kerraksi, vaikka imetystä jo pikkuhiljaa olin vähennellyt lopetusta silmällä pitäen.

Vähensin alkuun yhteen kertaan vuorokaudessa. Poitsu protestoi tätä vastaan pari päivää ja kitisi välillä tissin perään. Nopeasti hän sitten kuitenkin tissin unohti ja lopulta tiistaina iltapäivällä maitoa tarjotessani, hän ei enää sitä halunnutkaan. Itkuhan siinä sitten pääsi, kun tajusin imetyksen oikeasti loppuneen. Edelleen olo on haikea. Varsinkin, kun tajusin nyt olevan kansainvälinen imetysviikko, niin kurkkua alkoi kuristamaan.

Imetys oli alkuun niin kamalaa ja lopulta niin ihanaa. Ne hetket olivat minulle tärkeitä, vain minä ja poikani niin lähekkäin <3 Jo raskausaikana tiesin, että haluan imettää. Sitä en tiennyt, että siitä tulisi niinkin tärkeä juttu itselle. Alun vaikeuksien vuoksi olin aivan valmis lopettamaan koko homman, mutta jostain sain aina voimaa jatkaa.

Meillä kesti täysimetys 5,5kk ja imetys kokonaisuudessaan melkein 1v2kk. Kiitos rinnoilleni hienosta työstä! Imetys olisi saanut jatkua muutoin vielä, niin kauan, kun se meistä molemmista olisi hyvältä tuntunut. Mutta minun on aloitettava yksi lääke, jolle imetys oli esteenä. Mutta aikansa kutakin, onneksi on ihanat muistot ja muutama kuvakin tallessa imetyksestä <3

Onko täällä kenelläkään kokemusta imetyksen lopettamisen aiheuttamista oireista? Mitä oireita teille on tullut ja kauan ne ovat jatkuneet?

Hyvää loppukesää kaikille 🧡

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka kuvailet imettämistaivaltasi ihanasti <3 Sinulla oli hieno pitkä imetystaival, suuri hatun nosto! Voin vain kuvitella kuinka haikea olo lopettamisesta tulee..
  En tiedä voiko vaivoja verrata, koska minu imetystaival oli kovin lyhyt verraattuna sinuun, mutta kaikista isoin ja ärsyttävin vaiva minulla oli hiustenlähtö. Hiuksia alkoi lähtemään ihan tupottain ja ohimon hiukset alkoivat katkeilemaan pätkäisiksi. Minulla tuli myöskin lievää pahoinvointia ja ruokahalu tyssäsi kun seinään. Pahoinvointi ja ruokahaluttomuus loppui noin 4 viikkoa lopetuksen jälkeen ja hiustenlahtö senkun jatkuu ja jatkuu jo ties kuinka kauan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista <3
   Ja voi varmasti verrata! Varmasti samanlainen muutos kropan hormoneissa, oli takana sitten minkä pituinen imetys vain. Mulla on ollut tuota hiusten lähtöä ja pätkimistä jo mooonta kuukautta myös, ihan kamalat lyhyet tupsut ohimoilla ja tuossa korvien yläpuolella 🙈 ymmärsin, että tämä liittyy enemmän raskauden päättymiseen (raskaana ollessa hiuksia tippuu vähemmän ja raskauden päätyttyä jossain vaiheessa ne raskausaikana tippumatta jääneet lähtee sit kaikki). Tuota ruokahaluttomuutta tuli nyt mullekin plus migreeniä :/ toivottavasti loppuu pian. Kiitos, kun jaoit oman kokemuksen!

   Poista