keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Kuukautiset, vihdoin!

Vihdoin täällä on uusi kierto startannut! Harvoin sitä näin onnellinen on menkkojen alkamisesta :D Alkoi "hieman" jo turhauttamaan koko viime kierto ja sen epäselvyys, kun kuukautisiakaan ei alkanut näkymään silloin, kun oletin niiden alkavan.

Viime kierto siis kesti huimat 47 päivää! Eli melkein tuplat siitä, mitä kiertoni on normaalisti. Viime postauksessa kirjoittelin, että sain KP30 vihdoin ovisplussan. KP31 ovistesti oli vielä vahvempi plussa, testiviiva oli kontrolliviivaakin vahvempi. Ovulaatioon viittaavia oireita oli, mutta ne olivat vähän lievempiä ja epäselvempiä, kuin yleensä. Oletin kuitenkin ovulaation tapahtuneen. Piinapäivinä tehdyt raskaustestit olivat negatiivisia. Tiputteluvuoto alkoi, niinkuin normaalisti ennen kuukautisia. Niitä kuukautisia ei vaan alkanut kuulumaan, vaikka odotin uuden kierron alkua, kuin kuuta nousevaa.

Tämän viikon maanantaina päädyin varaamaan ajan gynekologille, sillä en jaksanut arvuutella ja odotella kuukautisia enää. Mielessä kävi, että jos en ole edes ovuloinut ollenkaan ja kierto saattaa tämän vuoksi venyä vaikka kuinka pitkäksi. Gynekologi vahvisti epäilyni oikeaksi; hän teki nopean ultrauksen, jossa näkyi paksuhko kohdun limakalvo, mutta munasarjoissa ei ollut keltarauhasta tai mitään ovulaation lähestymiseen viittaavaa. Sain Terolut kuurin, jotta saan vuodon alkamaan. Mutta kuinkas kävikään, ehdin ottaa Terolut pillerin kahtena päivänä ja vuoto alkoikin sitten eilen myöhään illalla ilmeisesti vähän niin kuin itsestään! Olin valmistautunut, että joudun syömään Terolutia 10 päivää ja siihen vielä muutaman päivän odottelu päälle, että vuoto alkaa. Joten parempi näin, että pääsee nopeammin uutta yritystä kohden.

Gynekologi neuvoi käyttämään Terolut kuuria seuraavatkin pari kiertoa, jotta kiertoni säännöllistyy. Kysyin miten tuo toimii tämän raskaustoiveen kanssa (palstoilta olen lukenut, että Terolut voisi estää ovulaation, jos ei ole ovuloinut sen aloitukseen mennessä), mutta toimii kuulemma hyvin, eikä estä ovulaatiota ja jos raskaus alkaa, niin Terolut sitten toki tukee sitä alkavaa raskautta. Toki jos en ehdi ovuloida ennen kuin keltarauhaskuuri on ohi ja vuoto sen jälkeen alkaa, niin sittenhän se sen estää. Mutta näin pitkiä kiertoja en enää toivo, joten sitten mielellään ottaakin sen uuden kierron, jos kroppa taas meinaa jättää ovuloimatta. Kyselin gyneltä myös siitä, että pitääkö huolestua tälläisestä ovuloimattomasta kierrosta ja hän rauhoitteli, että ei, iänkin puolesta on vielä hyvin aikaa raskautua. Kuulemma näitä ovuloimattomia kiertoja voi kenellä vaan välillä olla, joten ei huolta vielä tässä kohtaa. Ja niinhän tuo googlekin kertoi.


Ensi kiertoon olisi sitten odottamassa Clearbluen dual hormone ovistestit. Toivottavasti ensi kierrossa ovuloisin ja sen saisi metsästettyä näillä testeillä! Paljon olen nyt googletellut, että miten voisin tukea hedelmällisyyttä ja ovulaatiota. En yhtään tiedä, miksi en lopulta ovuloinut viime kierrossa, vaikka LH-piikki nätisti tulikin. Eli nyt olisi tiedossa omaan hyvinvointiin panostamista terveellisen ruoan, hyvän unen, liikunnan ja stressittömyyden kautta. Aika hyvin nämä kaikki kyllä jo toteutuukin, mutta ruokavaliota pystyy vielä viilaamaan terveellisemmäksi ja panostaa vielä enemmän stressinhallintaan.

Jos siellä linjoilla joku sattuu lueskelemaan, niin mielellään otan kokemuksia vastaan ovuloimattomista kierroista ja noista Clearbluen dual hormone testeistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti