lauantai 27. tammikuuta 2024

YK5 ja edelleen vinksallaan olevat hormonit

Tällä hetkellä mennään jo kuudennessa yrityskierrossa kiertopäivässä 9, mutta ajattelin kirjoitella muutaman sanasen muistiin yrityskierrosta 5. Tarkkaa kirjanpitoa en jaksanut kirjoittaa ylös, vaikka sovellukseen olenkin muistiinpanoja kirjoitellut.

YK5 aiheutti taas tietyllä tavalla harmaita hiuksia, kun yritin tulkita milloin tapahtuu mitäkin. Tuntuu, että jokainen kierto on ollut erilainen tässä yritystaipaleella enkä ota selvää oman kehoni toiminnasta. 

Aloitin testailut cb dual hormone digillä KP7. Testi alkoi näyttämään vilkkuvaa hymynaamaa KP10 ja samalla alkoi ilmaantumaan ovulaatioon viittaavia oireita. Testailin digillä KP14 asti, jolloin testi näytti edelleen vilkkuvaa naamaa ja viivat olivat melkein tasavahvat. Samalla ovisoireet alkoivat häviämään ja ajattelin, ettei testi vain havainnut LH-huippua tai sitten kyseessä on taas ovuloimaton kierto. Aloitin ohjeen mukaan KP15 Terolut kuurin ja ovislimat olivat kokonaan loppuneet ja olo oli täysin oireeton. KP16-17 alkoi kuitenkin tulemaan ovulaatioon viittaavia oireita uudelleen ja KP17 aamulla sain todella vahvan plussan liuskatestiin, joten ovis tulikin vain vähän myöhässä aiempiin kiertoihin verrattuna! Oireet vain taas hämmensivät ja testi alkoi vilkuttamaan hymynaamaa eli näyttämään estrogeenitason nousua aikaisin siihen verrattuna, milloin LH-huippu lopulta tuli. Ovulaation veikkaan tapahtuneen KP18 aamuyöstä, kun heräsin yöllä kovaan alavatsan kipuiluun. Tämä yllättäen myöhemmin tullut ovulaatio saatiin kuitenkin hyödynnettyä hyvin. Piinapäivät meni tutulla kaavalla piinaillessa ja mahdollisia raskausoireita kuvitellessa. Testailin ajoissa ja testit näyttivät negaa. Tuhruvuoto alkoi taas dpo9 ja siitä jo osasin varmaksi sanoa, että ei ole tärpännyt. Tuhruvuotoa oli siis dpo9-dpo14. Dpo15 menkat alkoivat kunnolla ja yk6 alkoi. Näin ollen luteaalivaihe pidentyi yhdellä päivällä verrattuna aiempiin yrityskiertoihin ja toivon sen olevan hyvä merkki, sillä edellisessä yrityksessä luteaalini oli aina 14vrk. Kierron kokonaispituus oli 32 päivää.

Tuntui todella turhauttavalta, että taaskaan ei tärpännyt. Tiedän, että tässä ei ole vielä yritetty kauaa ja tämä on ihan normaalia, että ei välttämättä vajaan 6kk sisään tärppää. Mutta pahinta turhautumista aiheuttaa se, kun ei voi tietää onnistuuko tämä. Kukaan ei voi sanoa, että kuinka kauan tässä yritetään ja saadaanko tässä haluttua lopputulosta. Olen myös kärsimätön asian suhteen ja toivoisin niin kovasti raskautuvani. Haaveilen jatkuvasti siitä, että saisin olla vielä raskaana ja kuinka ihanaa olisi päästä kertomaan tulevasta vauvasta esikoiselle. YK6 siis alkoi turhautuneissa, pettyneissä ja huolestuneissa tunnelmissa. Samalla sain kuitenkin uutta motivaatiota alkaa kartoittamaan mitä vielä voisin tehdä enemmän ja paremmin edistääkseni raskautumista. Minusta nimittäin tuntuu, että hormonitoimintani ei ole vieläkään ihan tasapainossa hormonaalisen ehkäisyn lopettämisen jälkeen. Aloin kuuntelemaan erästä podcastia kehon valmistamisesta raskautta varten ja se on luonut tietynlaista toiveikkuutta ja luottoa, että kyllä tämä tästä vielä onnistuu. Kyseisessä podcastissakin suositeltiin hormonaalisen ehkäisyn lopettamista jo 6kk ennen kuin edes yrittää raskautta ja tuona aikana kropan hormonitoiminnan tukemista. Olen oppinut podcastista paljon lisää ravitsemuksesta ja miten ravitsemuksella voi tukea kehon hormonitoimintaa. Olenkin ottanut nyt noita oppeja käyttöön ja olen syönyt terveellisesti ja monipuolisesti maksan toimintaa tukien sekä pitäen verensokeritasapainon mahdollisimman tasaisena. Ainakin yleiseen hyvinvointiin tällä on ollut positiivinen vaikutus: ylimääräinen turvotus on kropasta hävinnyt ja vatsan toiminta on parantunut. Toivottavasti tällä olisi positiivinen vaikutus myös hormonieni toimintaan. Luulen, että minulla on keltarauhashormonin puutetta, josta kielii esimerkiksi monen päivän tiputtelu ennen kuukautisia sekä vahvat pms-oireet.

Tänään sain cb:n testiin kierron ensimmäisen vilkkuvan hymynaaman ja ovikseen viittaavia oireita on alkanut pikkuhiljaa ilmestymään. Veikkaan ja toivon, että ovisplussa tulisi alkuviikosta. Ja sitten taas piinaillaan ja toivotaan parasta lopputulemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti