lauantai 2. maaliskuuta 2024

Tilanne päivitystä ja piinailua

 Viime postauksesta kerkesikin vierähtämään hetki. Kuudes yrityskierto meni taas ovuloimatta. Tällä hetkellä ollaan kuitenkin uudessa kierrossa, jossa olen hyvin todennäköisesti ovuloinut!

Viime kierrossa sain jonkin verran ovisoireita kp8-10. En saanut kuitenkaan ollenkaan ovisplussaa testiin, cb testi vilkutti vain kohonnutta hedelmällisyyttä. Kp10 alkaen alkoi taas outo rusehtava tiputteluvuoto ja meni taas hermot, kun en ymmärtänyt mikä nyt taas mättää, joten hakeuduin gynen vastaanotolle. Tällä kertaa ei ollut tulehdusta eikä selkeää syytä tuolle tiputtelulle löytynyt, gyne piti sitä vaarattomana välivuotona. Ultrassa tilanne oli vähän epäselvä, sillä kohdun limakalvo oli jo sekretorisessa (eli oviksen jälkeisessä) vaiheessa, mutta keltarauhasta tai muuta ovulaatioon viittaavaa ei löytynyt mistään. Joten taas kroppa jätti ovuloimatta, vaikka sitä vähän yrittikin. Gynen ohjeen mukaan söin taas Terolutit, joilla sain vuodon alkamaan.


Nyt mennään siis yrityskierrossa seitsemän ja tilanne näyttää valoisammalta! Oli todella selkeät ovisoireet, sain ovisplussan liuskatesteihin (cb dual hormone tikut loppui, joten se ei ole nyt ollut käytössä), nyt on ollut selkeitä luteaalivaiheen oireita ja lämmöt ovat nousseet! Aloitin tästä kierrosta gelee royalet ekaa kertaa kokeiluun, en tiedä voiko niillä olla ollut jotain positiivista vaikutusta. Tai sitten kroppa toivottavasti vihdoin palautuu hormonaalisen ehkäisyn jäljiltä. 

Aloin tosiaan mittaamaan aamulämpöjä tämän kierron alusta ja ajattelin jatkaa niiden mittaamista tulevissakin kierroissa, sillä lämpöjen nousulla saa varmistusta siihen, tapahtuiko ovulaatio vai ei. Aika nopsaan tuohon joka aamuiseen lämpöjen mittaamiseen on tottunut ja se menee jo ihan rutiinilla. Ostin apteekista jonkun perus digitaalisen mittarin, joka näyttää lämmön kahden desimaalin tarkkuudella.

Lämpökäyrä fertility friend sovelluksesta

Tällä hetkellä mennään kiertopäivässä 19 ja nyt illalla vaihtuu dpo8 (ovuloin kp11 myöhään illalla). Piinapäivät ovat menneet rennoissa merkeissä tähän asti, jotenkin ei uskalla edes ajatella sitä, että oikeasti tärppäisi vaan katse on koko ajan seuraavassa kierrossa. Ovulaatio saatiin kyllä hyvin hyödynnettyä ja kaikenlaisia oireita tässä taas on, mutta ne ovat ihan perus luteaalivaiheeseen liittyviä oireita. Tiedän kyllä jo etukäteen, että kuitenkin pettymys tulee olemaan valtava, jos ei vieläkään onnistanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti