sunnuntai 25. elokuuta 2024

11. ja 12. raskausviikko

 Eli raskausviikot 10+0-11+6.

Suurimmat oireet: Väsymys, pahoinvointi ja oksentelu, migreeni. Lisäksi naamassa joitain finnejä ja yläkroppa ihan täynnä finnejä. Esikoisen raskaudessa ei mielestäni ollut iho näin huonossa kunnossa.

Mielihalut/mikä etoo: Normaalia ruokaa on pystynyt syömään päivisin taas vähän paremmin ja isompia annoksia. Mielihaluna mehu, jota on blandattu kuplavedellä sekä jäätelö. Rasvaista ruokaa ei tee mieli ja se aiheuttaa kovaa närästystä.

Mietteitä: Viime postauksessa kirjoittelinkin, että pääsin laskemaan Xonvean annosta ja oksentelut pysyivätkin poissa alkuun tästä huolimatta. Viime viikolla vointi otti selkeästi takapakkia ja oksentelua on ollut lähes päivittäin. Lisäksi on ollut kovia migreenejä. Vointi on ollut siis huono pahoinvointi + migreenit yhdistettynä ja olen joutunut olemaan sairauslomalla. Onneksi pääsin vihdoin oman työterveyslääkärin vastaanotolle ja hän kirjoitti suorilta 2 viikon sairausloman. Toivottavasti sen jälkeen vointi on jo parempi ja pääsen palaamaan töihin. Lisäksi väsymys on ollut todella lamaavaa. Selkeästi kaikki rasitus ja lämpimät säät pahentavat vointia. Odotan kovasti jo syksyä ja että viileämmät säät tulisivat pysyvästi :D Tänään on jostain syystä ollut energiaa sen verran, että olen jaksanut käydä kaupassa sekä siivota kotona! On tehnyt kyllä hyvää ja hetkellisesti on tuntunut normaalilta, mikä on ihanaa. Ja luo toivoa siihen, että kyllä tämä vointi tästä taas jossain kohtaa helpottaa. Ensi viikolla on tiedossa vihdoin nt-ultra ja jännitän sitä kyllä kovasti. Toivottavasti ultrassa ja seuloissa on kaikki kunnossa ja sitten vihdoin pystyisi kertomaan avoimesti raskaudesta ja päästaisiin kertomaan esikoisellekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti