torstai 16. elokuuta 2018

Jes, mä ovuloin!

Kirjoittelinkin viime postauksessani, että oireiden perusteella ovulaatio olisi lähestymässä. Aloitin ovulaatiotestien tekemisen tuolloin, viime torstaina. Oireiden perusteella olisin veikannut ovulaatiota viikonlopulle. Kun plussaa ei tullut, tuntui, että kuvittelinkohan vaan koko jutun ja oireiden takana ei olekaan ovulaatio. Tiistai iltana sitten sainkin testiin plussan! Ovulaatio on yleensä ollut plussaa seuraavana päivänä, eli lasken keskiviikon nyt ovulaatiopäiväksi. Yleensä olen pystynyt vihlontojen ja kipuilujen perusteella sanomaan, kummalta puolelta ovuloin. Nyt ei kyllä ole mitään käryä, sillä tuntemuksia oli vasemmalla, oikealla sekä keskellä alavatsaa ja hyvin vaihtelevasti. Eniten kyllä vasemmalla. Selitin tätä oireiden omituisuutta miehelleni, ja hän tokaisi, että mitäs jos ovuloinkin molemmilta puolilta. Selitin, että sitten on mahdollisuus kaksosiin jos kaksi munasolua lähtisi liikkeelle. Miehen ilme oli hieman pelästynyt :DKäytän OneStep ovulaatiotestejä ja kohdallani nämä ovat toimineet aika hyvin. Ovulaatioplussa on tullut selkeästi näkyviin, yhtä kertaa lukuunottamatta. Tuolloin sain "melkein" plussan ja siitä seuraavana päivänä vasta kunnon plussan. Alla nyt tehdyt testit torstaista - tiistaihin.
Kovin korkealla ei odotukset ole tämän ovulaation suhteen, vaikka tieto ovulaatiosta hyvin hyödynnettiinkin. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen ovulaatio keskenmenon jälkeen ja minulle jouduttiin se kaavintakin tekemään. Tietenkin toivon raskautumista jo nyt. Ainakin tiedän nyt kiertoni palautuvan ja menkkojen ajankohdan suht tarkkaan. Ja pääsen viettämään piinapäiviä pitkästä aikaa, vaikka tarkoituksena on kyllä ottaa rennosti ja mahdollinen raskaus olisi vain iloinen yllätys :)

2 kommenttia:

 1. Olitkin jo ehtinyt kirjoittaa tänne oireistasi :) se on kyllä jännä kuinka eivät ole aina ihan yksiselitteisiä. En täysin luota enää itseeni ovistuntemusten arvioinnissa, mutta ovislimat ovat olleet yleensä aika selkeä, mistä havaitsen ovulaation.
  Toivotaan taas niitä plussatuulia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kyllä ole yksiselitteisiä, hulluksi meinaa tulla oireita tulkittaessa :D onneksi nyt oon pystyny ottaa aika rennosti. Mulla tulee just yleensä selkeät kivut toispuoleisesti, mutta en erota, että onko ne munasolun kasvuun /munasolun irtoamiseen/keltarauhaseen liittyviä. Yleensä vaihtelee kierroittain missä vaiheessa kivut tuntuu :D ja limat täälläkin yleensä viittaa selkeästi ovulaation lähestymiseen, mutta ajankohtaa en osaa niistä päätellä. Onneksi on olemassa välineitä ovulaation testaamiseen! Molemmille meille kovasti toivon niitä kahta viivaa <3

   Poista