maanantai 15. lokakuuta 2018

5. raskausviikko

Ajattelin kirjoitella jokaisesta raskausviikosta pienen postauksen, että jää sitten asiat muistoksi. Ja voi sitten vertailla myöhemmin, jos raskaus keskeytyisikin ja alkaisi taas uusi raskaus. Tai sitten jos kaikki menisikin hyvin ja joskus vielä odottaisi pikkusisarusta! Ja itse olen tykännyt lukea tällaisia raskausviikko postauksia muista blogeista. Tänään siis on 4+6 ja huomenna alkaa uusi viikko.

Eli raskausviikko 4+0-4+6. 

Koko: Alkio on omenan siemenen kokoinen.

Mitä tällä viikolla tapahtuu: Kolme alkiokerrosta muodostuu. Uloimmasta kerroksesta kehittyvät mm. aivot, selkäydin, hermosto, silmät, korvat ja iho. Keskimmäisestä ja sisimmästä kerroksesta kehittyvät mm. luusto, lihaksisto, verisuonet, sydän, suolisto ja muut sisäelimet. (vauva.fi)

Suurimmat oireet: rintojen arkuus, vatsan turvotus varsinkin illalla, jatkuva nälkä, alavatsan jomottelu. 

Mielihalut: Jäätelö! Yleensä syön jäätelöä hyvin harvoin. Tällä viikolla on maistunut melkein päivittäin, hups :D 

Mietteitä: En edelleenkään jotenkin usko tai sisäistä kunnolla olevani raskaana. Käytännön tasolla tietenkin toimin, kuten raskaana oleva. Mutta ei vaan meinaa uskoa tätä. Mitä jos kuvittelenkin kaiken? Mutta kai ne kaksi viivaa tikussa, kuukautisten puuttuminen ja oireet puhuvat puolestaan! Edelleen on tosi rauhaisa fiilis raskauden suhteen, mistä olen todella tyytyväinen. Muutama ihminenkin jo tietää raskaudesta. Kahdelle ystävälle piti kertoa yhden tulevan tapahtuman takia. On paljon helpompaa, kun he tietävät. Kerroin myös yhdelle hyvälle ystävälleni, kun mies oli kertonut veljelleen ja hyvälle ystävälleen. Eli jo viisi ihmistä tietää! Ensin ajattelin, että ei kerrota todellakaan kenellekään ja pieni paniikki nosti päätään, kun tajusin jo viiden tietävän asiasta. Mutta nyt tuntuu, että ei se haittaa, vaikka he tietävät. Ei olla vielä päätetty, missä vaiheessa kerrotaan perheille, varhaisultran vai nt-ultran jälkeen. Olettaen siis, että ultrissa kaikki olisi kunnossa, kun voi myös tietenkin olla, ettei mitään kerrottavaa olekaan. Eikä sitä onneksi vielä tarvitse päättääkään, milloin kerrotaan. Varhaisultra on muuten ensi viikon lopulla, apua!


2 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään lukea tällaisia postauksia. Hei meillä on sitten varhaisultra ihan samoihin aikoihin, mulla myös ensi viikon lopulla! Voidaan jännittää yhdessä :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Voi vitsi, onpa jännää ja ihanaa vertaistukea!

      Poista