keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Neuvolaan soitto + labratuloksetTänään aamulla oli pakko taas varmistus testailla ennen neuvolaan soittoa. Ja olihan se viiva taas onneksi vahvistunut. Puhuin oman neuvola terkkarin kanssa, kenen luona ehdin käydä kesäkuussa ennen keskenmenoa. Hän toivoi myös, että nyt kaikki menisi hyvin ja luottavaisin mielin varaili minulle ensimmäistä aikaa ja keskusteltiin jo myöhemmin tulevasta lääkärin ajastakin. Hän sanoi, että näillä tiedoilla (pitkä kierto + ensimmäinen kierto sitten huhtikuun) hän laittaa lähetteen julkiselle puolelle varhaisultraan. Jonkin ajan kuluttua tulikin soittoa takaisin päin, ettei hän laitakaan lähetettä. Hän oli konsultoinut toista terkkaria, joka oli sitä mieltä, ettei tarvetta lähetteelle ole ja se vain käännettäisiin takaisin. Noh, sanoin sitten varaavani ajan yksityiselle ultraan ja ilmoittavani tuloksen. Sillä kuukautisten alusta ei voi raskausviikkoja millään laskea! Sen laskutavan mukaan nyt olisi 5+5 ja minun laskujen mukaan on 4+1. Ja jos olisi jo 5+5 olisin saanut negatiivista vielä 4+5 ja sen haamun mistä laitoin kuvaakin niin 5+0. Onneksi se kätilön tekemä ultra yksityisellä ei ole maata kaatavan kallis ja maksan sen mielelläni oman mielenrauhan ja viikkojen määrittämisen vuoksi.
Tänä perjantaina olisi ollut käynti lääkärin luona koskien reilun vuoden yritystä ja aiemmin otettuja labratuloksia. Tuo käynti nyt peruttiin sitten tarpeettomana. Toivottavasti saan uuden ajan, jos tämäkin raskaus keskeytyisi, sillä tarvitsen varmasti siinä vaiheessa jotain kiertoja tasaamaan. Papakoe siis ymmärtääkseni kantaan tulleen lausunnon mukaan oli ihan normaali ja verikokeissa kaikki muu oli aivan mallillaan, paitsi kolesteroliarvot. En ymmärrä miten, mutta onneksi, TSH oli 1,74!! Eli täysin normaali ja hyvä tulos tämä raskautumis asiakin huomioiden. Mutta ne kolesteroliarvot. Kokonaiskolesteroli ja LDL eli "paha" kolesteroli olivat koholla. En tiedä onko sillä ollut jotain vaikutusta, kun koko syyskuun vetelin täysrasvaisia maitotuotteita, koska luin netistä niiden vaikuttavan positiivisesti raskautumiseen :D no nyt ei ole onneksi enää tarvinnut niitä käyttää. Toivon neuvolalääkäriltä, että laittaisi sitten lähetteen kolesteroliarvojen kontrollointiin. Tai jos ei sinne asti päästä, niin pyydän lähetettä terveyasemalta.

Aiemmasta tuttuja oireita on ilmaantunut lisää. Rinnat ovat todella arat ja turvonneet, vatsaa turvottaa iltaa kohden, alavatsan jomotteluja tulee ja menee, palelen iltaisin, jatkuvasti on nälkä (viime yönä piti ekan kerran nousta keskellä yötä syömään, koska ei vaan voinut nukkua niin hirveässä nälässä), jotkut hajut etovat ja pitkä ruokailuväli aiheuttaa etomista. Unet ovat taas käsitelleet runsaasti raskaus- ja vauva-asioita. Viime yönäkin näin unta, missä imetin pientä vauvaani. Imetysunia näin paljon myös viime raskaudessa. Onneksi on ollut hyviä unia, eikä menettämiseen liittyviä. Edelleenkään en osaa ajatella oikeasti olevani raskaana. Tai tajuan tietenkin sen asian käytännön tasolla, mutta en jotenkin sitten ehkä uskalla luottaa tarpeeksi, että sisäistäisin asian kunnolla. Tällä hetkellä olen aika rauhallisin mielin ja sillä asenteella, että niin käy kun on käydäkseen. En voi siihen vaikuttaa muuten, kun tekemällä kaikki asiat huomioiden olevani raskaana (niinkuin syömällä suositusten mukaan). Viime raskauksissa olin todella huolissani ja pelkäsin pahinta ja sitten se pahin kävi. Eikä siitä pelkäämisestä ollut mitään hyötyä. Toivottavasti tämä rauhallinen fiilis jatkuukin näin ja olen tietoisesti myös siihen pyrkinytkin.

6 kommenttia:

 1. Onpa tylsää, ettet saanut julkiselta aikaa varhaisultraan. :/ Ärsyttävää säästöpihtailua monessa kunnassa noiden ultrien kanssa. Noiden päivien mukaanhan olisit ollut menossa labraan (jos menet yhdistelmäseulaan) melkein viikkoa liian aikaisin.

  Kiva että olo on pysynyt rauhallisena! Toivotaan että viikot kuluisivat nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä hölmöä! Vaikka koitin sanoa, että kuukautisista ei vaan millään voi määrittää viikkoja :( Sitä kanssa sanoin, että sithän ne labrat tulee väärään aikaan otettua ja hän sitten sanoi, että ne voi ottaa sitten toiseen kertaan :D mutta jos nt-ultrassa selviää, että viikot on eri, kun neuvola laskee niin eihän siinäkää mitää järkeä ole, et labrat toiseen kertaan ja se nt-ultra toiseen kertaan :o ei ymmärrä ei! Toivottavasti menisi nyt aika suht nopsaan :)

   Poista
 2. Hienosti on lähtenyt vahvistumaan <3 oon tosi luottavaisin mielin, et tällä kertaa saatte sen parhaan palkinnon <3 tosi mukava kuulla, et oot pystynyt rauhallisesti suhtautumaan, se murehtiminen ei auta mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanasti sanottu! <3 toivon todella, että tämä olis nyt se kerta!! :)

   Poista
 3. Ikävää, että ensin lupaillaan ultra-aikaa ja sitten se vedetäänkin takaisin :( Varsinkin, kun tuo viikkojen määrittäminen vaikuttaa kuitenkin noihin tuleviin tutkimuksiinkin.

  Kolesteroliarvoihin liittyen, rasvaiset maitotuotteet voivat kyllä varmasti nostaa niitä, sisältäväthän ne kovia rasvoja. Toinen mikä joillain ihmisillä vaikuttaa, on kananmunien syönti. Joillain nousee kolesteroli paljonkin, jos niitä syö päivittäin. Terveisin korkeiden kolesteroliarvojen sukuun kuuluva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä vähän ärsytti et eka luvataan ja sit perutaan :D

   Meillä on kans suvussa tätä taipumusta korkeisiin kolesteroliarvoihin :D nyt oon kattonu tarkemmin tää asia mielessä, että mitä syön. Toivottavasti arvot laskis!

   Poista