tiistai 11. joulukuuta 2018

12. ja 13. raskausviikko

Eli 11+0-12+6. Tänään elellään kyllä jo päivässä 13+1. Migreenien vuoksi en ole nyt saanut oikein kirjoiteltua.

Koko: Viikolla 12 vauva on limen kokoinen ja viikolla 13 luumun kokoinen.

Mitä näillä viikoilla tapahtuu: Viikolla 12 sisäelimet alkavat toimia ja liikkeet ovat yhä enemmän tahdonalaisia. Viikolla 13 raskauden ensimmäinen kolmannes on takana. Herkin kehityksen aika on ohi ja keskenmenon riski laskee selvästi. Sikiö näyttää yhä enemmän pieneltä lapselta. Kasvoihin ovat kehittyneet silmät, nenä ja suu. (vau.fi)

Suurimmat oireet: MIGREENI! Nämä kaksi viikkoa meni täysin migreenissä. Pahoinvointi on edelleen helpottamaan päin, suurimmaksi osaksi enää iltaisin on pahoinvointia ja oksentelua. Väsymystä, rinnat ovat kasvaneet (piti käydä rintaliivi ostoksilla :D). Alavatsaa ajoittain vihloo.

Mielihalut/mikä etoo: Edelleen rasvainen ruoka on ehdoton ei ja ajatuskin jostain mäkkäri ruoasta tekee pahaa. Suklaa on alkanut taas maistumaan sopivasti joulun lähestyessä. Mielihaluna appelsiini pikkumehut ja maku vissyt.Mietteitä: Töihin en ole vieläkään päässyt sen yhden päivän kokeilun jälkeen, mutta huomenna uusi yritys ja toivon niin kovasti, että nyt pääsisin ja pysyisin työkuntoisena! Reilu kaksi viikkoa sitten iski kamala migreeni ja sen jälkeen en ole kivutonta päivää saanut (paitsi tänään toistaiseksi, koputan puuta ettei se migreeni nyt enää minua löytäisi!). Lääkärit ovat olleet hyvin arkoja lääkkeiden kanssa (minkä toki ymmärrän, enkä halua itsekään syödä mitään, jos se ei ole turvalliseksi todettu). Eilen sitten päivystyksessä sattui hyvä lääkäri kohdalle, joka uskalsi noudattaa teratologisen tietopalvelun ohjeita ja niin sain lääkekombon, jolla migreeni tyssäsi. Minulla menee myös estolääke migreeniin ja sen annosta nostettiin. Suurimmalla osalla migreenit helpottaa  jossain vaiheessa raskauden aikana, toivottavasti minullakin kävisi niin :)

Tänään oli toinen neuvolakäynti ja jännitin etukäteen kovasti sykkeiden kuuntelua. Ne löytyikin ihan saman tien ja terkkari totesi, että kuuluu viikkoihin nähden todella kovaa. Oli ihana kuulla pienen syke ja huokaista taas vähän helpotuksesta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti