keskiviikko 8. toukokuuta 2019

33. - 35. raskausviikko, babyshowerit ja isyyspakkaus

Eli viikot 32+0-34+6. Tänään on vasta 34+2, mutta kirjoittelen jo tämän 35. viikon tähän samaan :)

Koko: Koko pituus on 41cm ja paino 2300g viikolla 35.

Mitä viikolla 35 tapahtuu: Sikiö harjoittelee unen ja valveen vaihtelua, silmät ovat auki hereillä ollessa ja kiinni nukkuessa. (vau.fi)

Suurimmat oireet: Kivut jatkuvat, harkkasuppareita, viikon 35 alusta kamala väsymys.
Mietteitä: Voi apua tätä väsymystä! Viime viikolla tuli mentyä ja touhuiltua kaikenlaista enkä ehtinyt lepäämään tarpeeksi. Nyt se sitten kostautuu ja väsyttää ihan kamalasti, kroppa tuntuu ihan voimattomalta ja lötköltä :D tämä alkuviikko onkin mennyt oikeasti vain levätessä. Kroppa tuntuu tarvitsevan koko ajan enemmän aikaa palautumiseen ja liitoskivut tulevat koko ajan pienemmästä rasituksesta. Onneksi saa mennä ihan omaan tahtiin ja levätä, kun sitä tarvitsee. Tällä hetkellä olen kesälomalla töistä ja viikonloppuna alkaa sitten virallisesti äitiysloma :) poitsu potkii onneksi menemään samaan vilkkaaseen tahtiin, vaikka tulevaa äitiä vähän väsyttääkin <3

Reilu viikko sitten lähipiirini yllätti minut babyshowereilla! <3 oli aivan ihanat juhlat ja melkein kaikki tärkeät ihmiset olivat päässeet paikalle. Oli ihanat koristelut, hyvää ruokaa, erilaisia "leikkejä", mukavaa yhdessäoloa ja vauva sai todella paljon lahjoja. Itsekin sain pientä hemmottelua lahjaksi; suklaata ja lahjakortin jalkahoitoon :) tekee varmasti hyvää käydä itseään vähän hemmottelemassa ennen vauvan syntymää. Monet babyshowerit on tullut tässä vuosien varrella ystäville järjestettyä, oli hassua, kun itse olikin tällä kertaa se "päätähti" juhlissa :D olen kyllä niin otettu noista juhlista <3

Olen muuten unohtanut kirjoitella tänne miehelleni antamastani isyyspakkauksesta! Halusin muistaa tulevaa isää myös, hän ei ollut kuulemma todellakaan odottanut mitään muistamista ja oli hyvin yllättynyt :D Tein Kelan pohjan mukaan kirjeen, missä kerrottiin tästä isyyspakkauksesta ja sen tarkoituksesta. Mies oli hieman hämillään kirjettä lukiessaan :D hän oli hyvin otettu pakkauksen saadessaan! Pakkaukseen olin koonnut miehelle selviytymispakkausta ja vauvan hoitoon tarvikkeita: pari olutta, energiajuoman, pari valmiskahvia, suklaata, karkkipussin, Vauva - omistajan opas kirjan, tuttipullon + korviketta, tutteja, hoitoöljyä, kylypyankan, kosteuspyyhkeitä ja kaksi bodyä tekstillä. 


32+2


Kävin tänään neuvolassa, käynnillä oli kaikki taas kunnossa. Verenpaine samoissa lukemissa 127/77, pissa puhdas, vauvan syke tasainen 135-140. Paino oli taas jonkinverran noussut, mutta nousu oli onneksi tasaantunut viime kerrasta. Viime kerralla paino oli nimittäin pompannut tosi paljon ylöspäin, kroppa oli kerännyt turvotuksia jostain syystä. Vauva on edelleen raivotarjonnassa ja oli terkkarin mukaan laskeutunut viime käynnistä alemmaksi! :) Sf-mitta menee ihan keskikäyrän tuntumassa ja oli tänään 31cm. Tänään käynti oli vain nopea tsekkauskäynti, viime käynnillä pari viikkoa sitten juttelimme terkkarin kanssa mm. imetyksestä. Seuraavaksi olisikin sitten tiedossa kasvukontrolli parin viikon kuluttua äitiyspolilla! Ihanaa nähdä pienokainen ultrassa pitkästä aikaa <3 näkee ihan ultralla onhan kaikki edelleen kunnossa ja mikä on painoarvio :)

2 kommenttia:

  1. Täällä ihan samat fiilikset, väsyttää niin maan penteleesti. Ihan kuin alkuraskaus olisi meneillään! Hyvä että muuten kaikki on edelleen hyvin :) Toivotaan että pienikin olisi kasvanut normaalia tahtia. (Itse en kyllä enää ultrassa saanut mitään selvää lapsesta, sen verran iso tyyppi jo että ruutuun lävähtää joku puolikas jalka kerrallan... :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottavaa, ettei ole ainut joka on näin väsynyt! :D tuleekohan tässä enää energiaa lisää missään vaiheessa ennen vauvan syntymää.. :D hahaa hyvä tietää, millaiset ultranäkymät odottaa! Toivottavasti hän on tosiaan kasvanut normaalisti, välillä iskee paniikki jos vauva onkin kovin iso ja välillä taas että jos on kovin pieni. Riskinä on kyllä ennemminkin pienikokoisuus.

      Poista