torstai 7. syyskuuta 2023

Seuraavan kierron odottelua ja hedelmällisyyden tukemista kotikonstein


Odottavan aika on kyllä pitkä. Ajatukset pyörii päivittäin useasti tämän vauvan yritysaiheen ympärillä. En jaksaisi odotella uuden kierron alkua ja mahdollisuutta hyödyntää ovulaatio. Onneksi kuitenkin kokonaisuutta katsellessa päivät tuntuvat vilisevän todella nopeasti ohi. Juurihan tämä viikko alkoi ja huomenna onkin jo perjantai!

Jotenkin olen suhtautunut tähän tulevaan yritykseen alkuun hyvin huolettomasti ja ajatuksella, että kyllä sieltä varmasti sitten nopsaa raskaus tärppää. Enemmänkin on keskittynyt siihen, että mitä sitten KUN olen raskaana. Mutta nyt ajatukset ovat alkaneet kääntymään siihen puolelle, että mikä kaikki voikaan mennä vikaan ja mitä kaikkea se oikeasti vaatii, että raskaus alkaa ja jatkuu loppuun asti. Ja että en voi todellakaan ajatella sitten kun, vaan sitten jos olen raskaana, siitä raskautumisesta kun ei ole koskaan mitään takeita. Tai siitä raskauden jatkumisestakaan, siitä kun on omakohtaista kokemusta. Se epätietoisuus on tieten pahin tässä vaiheessa, kun ei voi tietää miten käy tämän raskauden yrityksen suhteen. Onneksi taustalla nyt on yhteensä neljä raskautumista, vaikka vain yksi niistä on päätynyt synnytykseen ja vauvaan. Mutta raskautumisen pitäisi siis olla toivottavasti edelleen mahdollista. Laskeskelin, että esikoisesta olen raskautunut ihan kohta tasan viisi vuotta sitten. Kroppani on ehtinyt vanhentua tässä välissä viisi pitkää vuotta! Esikoisen sain alle kolmekymppisenä mutta nyt ollaan sitten yli kolmenkympin. Ja hedelmällisyys on laskusuuntainen. Onneksi ultrissa munasarjat ovat näyttäneet hyviltä ja reserviä on. Mutta toki ultra ei kerro koko totuutta.

Totesin, että tässä vaiheessa en voi tehdä muuta kuin odotella ja koittaa valmistella kroppaani ensi kiertoa varten mahdollisimman hyvin. Päätinkin listata ylös asioita, millä aion tukea ensi kiertoa ja koittaa boostata hedelmällisyyttä. Osittain samoja keinoja on ollut käytössä esikoisen yrityksessäkin, mistä olenkin joskus silloin viisi vuotta sitten kirjoittanut oman postauksensa :)Vähän on mennyt ehkä överiksi noiden testien määrän kanssa :D Raskauskeijun tilauksen saapumisessa kesti yli kaksi viikkoa niin ehdin ostaa kaupasta Pregcheckin ovistestejä. Raskauskeijulta tuli jemmattua myös raskaustestejä ja hetken mielijohteesta ostin kaupasta rfsu:n puikkotestinkin. Yksi käyttämätön Pregcheckin raskaustesti on jäänyt jemmaan vuodelta 2021, kun silloin sain parit haamuviivat testiin, joka sitten oli biokemiallinen raskaus lopulta.Foolihappo on ollut nyt jo toukokuusta alkaen käytössä foolihappo- tai mama-vitamiini valmisteen muodossa vaihdellen. Foolihappotasojen olisi hyvä olla kunnossa jo hedelmöittyessä, että ainakin tämä puoli on jo kunnossa, kun on usean kuukauden tankkaus takana. D-vitamiinilisää myös menee.

- Ubikinoni menee migreenin esto tarkoituksessa ja Sideral forte-rautaa olen tankkaillut pari kuuria Ferritiini-arvojen nostamiseksi. Ubikinoni valmisteessa on myös B6-vitamiinia ja juuri jossain blogikirjoituksessa törmäsin siihen, että B6-vitamiini voisi auttaa myös raskautumisessa. Täytyy tästä aiheesta vielä googletella lisää. Ubikinonia ei taideta muistaakseni suositella raskausaikana, niin valmiste jää sitten varuiksi pois ovulaation jälkeen, täytyy vielä tämä tieto varmistaa. Sideral fortella Ferritiini-arvoni ovat onneksi tuplaantuneet aiemmin tänä vuonna ja nyt otin valmisteen uudelleen käyttöön lääkärin suosituksesta. Raudan syönti hänen mukaan voisi auttaa myös migreenien esto tarkoituksessa. Ja toki tässä tilanteessa, kun raskaus on toiveissa, olisi tasojen hyvä olla kunnossa. Alhaiset arvot voivat ymmärtääkseni haitata raskaaksi tulemista.

- Vehnänalkioöljyn ja sinkin otin käyttöön eilen. Vehnänalkioöljyä nautiskelin jo esikoisen yritysaikana. Tällä kertaa tilasin kapseleita kokeiluun, sillä tuo öljy ei ole kovin hyvän makuista mielestäni :D Sinkkiä myös on joissain lähteissä kehuttu, että auttaa raskautumiseen.

- Maca-kapseleita minulta löytyy kaapista ja ajattelin ne ottaa käyttöön ensi kierron alusta. Tämäkin valmiste oli käytössä esikoisen yritysaikana ja koin sen auttavan hormonitasojen tasapainottamisessa.

- Yllä lueteltujen lisäksi koitan panostaa myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini ja uskon sen myös tukevan raskautumista. Koitan välttää stressiä ja kiirettä mahdollisuuksien mukaan, syödä hyvin ja monipuolisesti, välttää nopeita hiilareita ja sokeria (vaikka se vaikeaa onkin :D), jättää jo ennestäänkin hyvin vähäisen alkoholin käytön kokonaan pois, panostaa hyvin yöuniin, liikkua viikottain ja huoltaa kehoani mm. joogalla ja venyttelyillä.

Toivottavasti näistä keinoista olisi apuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti