lauantai 2. syyskuuta 2023

Ovistestien analysointia

Täällä on nyt aikamoista hämmennystä oman kropan toimintaa kohtaan. Nyt eletään kiertopäivää 18. Vaihtoehdot ovat, että ovis meni jo ja jäi hyödyntämättä. Tai sitten ovis tulee vasta joskus paljon myöhemmin. Tai sitten tämä on ovuloimaton kierto. Lähdin tähän kiertoon hyvillä fiiliksillä ja luottaen, että kyllä sen oviksen sieltä sitten helposti bongaa ja pääsee sen jälkeen piinailemaan. Noh, ei mennyt ihan niin kuin oli ajatellut ja toivonut :D Toisaalta eipä se ole ihmekään, että kierto on vähän epäselvä, kun on vasta lopettanut hormonaalisen ehkäisyn.Kierto tähän asti:

KP8-14 olen kirjaillut havainneeni pieniä määriä ovislimaa välillä (määrät siis paljon pienempiä, kun normaalisti oviksen aikaan). KP11 alkaen on ollut myös hieman rusehtavaa pyyhkäisyvuotoa (joka jatkuu edelleen...). KP13-15 olen kirjannut alavatsan kiristelyä ja kipuilua, päänsärkyä, rintojen arkuutta (eli ovikseen viittavia oireita!). KP10 aloitin ovistestailut ja KP13 aamulla sain sellaisen melkein positiivisen viivan testiin, joka aiheutti paljon päänvaivaa ja ihmetystä. Testiviiva oli tosi vahva, mutta ei yhtä vahva kuin kontrolliviiva. Testiviiva ei myöskään lävähtänyt heti näkyville vaan 5minuutin kuluessa pikkuhiljaa vahvistui. Yleensä aiemmin ovisplussan saadessani on testiviiva lävähtänyt heti kirkuvan punaiseksi ja siitä ei ole jäänyt epäilystä, että se on plussa. Aiemmin myös LH-tasot ovat pysyneet 2vrk koholla ovistesteissä, jonka jälkeen viiva on haalistunut. Nyt heti saman illan testiviiva oli haalea. Eli saattoi olla ovis tai sitten ei ollut. Kerran aiemmin olen ollut samanlaisessa pähkäily tilanteessa testiviivojen kanssa ja olen sen tänne blogiinikin itseasiassa onneksi vuonna 2018 kirjoittanut :D Silloin tuo melkein plussa ovistesti ei ollut ovisplussa vaan ovis ja selkeä ovisplussatesti tuli yllättäen KP25! Ja siitä oviksesta esikoinen sai alkunsa <3

Eniten tässä nyt huolestuttaa tuo rusehtava pyyhkäisyvuoto, joka jatkuu kahdeksatta päivää. Onneksi mitään tulehdukseen viittaavia oireita ei muutoin ole. Papa-koe on otettu viimeksi 10/2021 ja se oli normaali. Mutta huolestuin sen verran, että päädyin varaamaan ajan huomiseksi yksityiselle gynekologille (onneksi on vakuutus!). Joskus aiemmin minulla on ollut ovikseen liittyvää välivuotoa, mutta se kesti sen muutaman päivän selkeästi oviksen aikaan ja oli sellaista veristä vuotoa. Nyt vuoto on jatkunut pidempään ja on erilaista, kuin tuo ovikseen liittyvä vuoto. Onneksi huomenna olen toivottavasti viisaampi ja samalla toivottavasti selviää, oliko ovis jo vai ei. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti