sunnuntai 25. marraskuuta 2018

10. ja 11. raskausviikko

Eli viikot 9+0-10+6.

Koko: Viikolla 10 alkio on oliivin kokoinen ja viikolla 11 sikiö on kuivatun luumun kokoinen. Viikolla 11 kohtu on greipin kokoinen.

Mitä näillä viikoilla tapahtuu: Viikolla kymmenen alkio tekee ensimmäiset refleksinomaiset liikkeensä. Sisäelimet ja raajojen alut jatkavat kehittymistään. Viikolla 11 kaikki rakenteet ovat muodostuneet valmiiksi ja aletaan puhumaan sikiöstä! Tämän vaiheen jälkeen sikiön tehtävä on kasvaa ja kypsyä kohdussa. Sikiö alkaa pissata, kun munuaiset alkavat tuottaa virtsaa. Aivot alkavat hiljalleen saada sikiön liikkeet hallintaansa. (vau.fi)

Suurimmat oireet: Migreeni, alavatsan vihlonta ja kiristely, rinnat kipeät ja turvonneet, kova väsymys. Pahoinvointia ja oksentelua edelleen, mutta ei ole onneksi enää ihan jatkuvasti oksennus kurkussa olo. Pientä helpotusta siis tullut! 

Mielihalut/mikä etoo: Rasvainen ruoka ällöttää eniten. Olen joitain päiviä pystynyt syömään jopa lämmintä ruokaa välillä vähän isompia määriä kerrallaan. Edelleen kaikki raikkaat asiat maistuu parhaiten ja ruisleipää tekee välillä mieli.

Mietteitä: Viimeisin ultra toi uskoa, että kaikki voisi oikeasti mennä tällä kertaa hyvin, mutta edelleenkään en uskalla luottaa mihinkään tai ajatella tulevaisuutta vauvan kanssa. Ei ole mitään tunnetta, että kaikki ei olisi kunnossa, mutta en uskalla ajatella kaiken olevan hyvin :D Keskenmeno pyörii edelleen päivittäin mielessä ja tuleva nt-ultra on alkanut jännittää. Olen myös alkanut jännittämään seulan tuloksia, siinä tapauksessa siis jos pieni on vielä elossa ja niiltä osin kaikki kunnossa. Kävin töissä yhden vuoron verran ja jotenkuten työpäivän jaksoin, mutta seuraavana päivänä taas jouduin jäämään sairaslomalle kamalan migreenin, pahoinvoinnin ja oksentelun vuoksi. Ei kroppa oikein kestä tällä hetkellä rasitusta :/ pitää koittaa ensi viikon puolella uudelleen töihin paluuta.

2 kommenttia:

  1. Sinua ei ole kyllä helpolla päästetty oireiden kanssa. Toivottavasti suunta olossa jatkuu parempaan päin <3 Milloin sulla on nt-ultra?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että nyt vaan helpottais olo tästä pikkuhiljaa! :) mulla on ensi maanantaina, iiks!

      Poista